Midnight star fuel gauge.. - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 09:00 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Midnight star fuel gauge..

Ok so im a tech by trade but not a lot of experience w these bikes.. Google is my friend but not getting my answer this time..
05 Midnight star 1700.. Just finished the baron jet kit install n his gas gauge reads E n light flashes 8x.. Ordered a new sending unit after reading a ton of threads.. Even jacked up rear n ran bike after reading gauge won't work until bike moves ... This is w bike on lift n sending unit outside of tank in my hand ..

Will sending unit work outside of tank ?

Does it have to be submerged in gas to work ?
Qkenuf4u is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 09:07 AM
KCW
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 5,081
Garage
I would think it would read empty if its not in the tank, not throw a fault code. Maybe the unit is grounded by being screwed to the tank?

That is questionable, because tanks are usually mounted on rubber grommets.... Try putting an alligator wire from the metal on the sender to a ground point on the frame of the bike.
KCW is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 09:10 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Yep I thought same thing n grounded straight to battery.. No change..
Qkenuf4u is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 09:11 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Oh n I can move the float by hand so that's not a problem.. Gauge never moves other than initial sweep when key is turned on...,
Qkenuf4u is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 09:47 AM
KCW
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 5,081
Garage
have you checked the connector from the sender back to the ECM with an ohm meter? (disconnect the battery first).

there could be a broken wire in the cable, or a corroded pin/crimp in the connector.
lesblank likes this.
KCW is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 01:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Found the brain box.. Moron engineers.. Just have to get to it.. God I despise engineers..
bevo1981, lesblank and KCW like this.
Qkenuf4u is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 02:03 PM
KCW
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 5,081
Garage
My 2000 royal star has a low fuel detector. I dont think its working, Ive run it down to 2 quarts of gas and the light never came on.

It would be nice if it worked, but since the engine will start to stumble when it gets down to 3 quarts, and I have to switch the tank to reserve, the low fuel light is redundant.
KCW is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 02:09 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Light works
Light flashes 8x
Gauge sits on E
New gauge changed nothing
Need a service manual so I can see electrical schematic..
Goung from black at plug to battery - shows high resistance but I'm giessing there's lots of parts in between that would cause that..,
Qkenuf4u is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 09-21-2018, 02:18 PM
Moderator
 
lesblank's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 3,996
Garage
Here's the link to free PDF repair manual.

https://www.google.com/url?sa=t&sour...SwvoAAXuBsCsu_

2001 Vstar 1100 Classic (sold), Cobra Slash Cut full exhaust, Dropped 1 inch with lowering links, ORK, 4.5 inch handlebar risers, Ultimate passenger seat, Passenger pegs moved forward 4 inches, Handlebar clock, KN air filter, Viking saddlebags, Additional rear lighting
Loose nut "me" behind the bars
2006 Harley Electra Glide Ultra Classic

https://sites.google.com/site/vstar1100kb/home
lesblank is online now  
post #10 of 14 (permalink) Old 09-22-2018, 09:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 23
Wrong manual.. Not even remotely close to the same bike..
Qkenuf4u is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome