carb problems... - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 12-16-2009, 09:58 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
carb problems...

I have an '02 1100 custom with a Maxair kit in it and the AIS removed and plugged. When i try to start, I'm getting gas coming out of the overflow tube and out of the bowl (vent or drain??) for the front cylinder. If i turn the petcock on the tank to off, obviously it stops, but as soon as i turn it on, it starts pouring out again. Is this a float problem or am i looking at something else. Any help would be appreciated. Thanks, Aaron
Medic8852 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-16-2009, 10:06 PM
Senior Member
 
linerdave's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: N. E. Ohio
Posts: 1,531
Floats

Medic,
That would be my thought. A stuck, dirty, or out of adjustment float. Sounds like a big job. I guess you could try some cleaners first. Not sure if that is likely to help. Here is a link to a site with some info.

http://www.sloneservices.com/SilverB...tm#FloatAdjust

Dave
linerdave is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-17-2009, 04:29 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Yeah, its not too bad of a job. I did the air kit myself and have had the carbs off before. I guess i'll be pulling them off....
Medic8852 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-17-2009, 04:34 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Puget Sound
Posts: 410
deffinently a stuck float. Make sure that you compensate for the spring in the float valve during adjustment.
DMTJOY is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-17-2009, 07:14 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,880
Float?

That would be a first guess for sure, sounds like it. On older cars with carbs, or any thing with carbs, that sure did happen, let us know if that was the fix for you, ok?

Ride Safe, Live Long
Sugar Bear is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome