'05 Classic Wont Start!!! - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 04-12-2010, 09:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
'05 Classic Wont Start!!!

Hello all. I just bought my '05 V Star 1100 classic last week. It only has 4,000 miles on it and I cant get it to start. It ran fine when I picked it up. It quit on me while riding and I thought it was out of gas. So today, thinking it had bad gas in it, I put fresh gas in it. It will crank over but will not run. Any ideas????? BTW- it has a brand new battery in it, and yes I have checked the gas valve.....
grey stray is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 04-12-2010, 10:20 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 28
My next step is to check for a spark.
Philo is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 04-12-2010, 10:28 PM
Senior Member
 
linerdave's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: N. E. Ohio
Posts: 1,531
Bad gas

If you did have bad gas and pulled dirt, water, or gum into the carbs just adding gas won't do it. You will need to determin if you are getting gas to the carbs. Maybe pull a line loose. Check if you have spark first then proceed to check for fuel. Do you smell any gas after trying to start? The carburetors may need cleaned. But I can only guess.

If no gas to the carbs check the fuel filter. If there is a problem with fuel line or filter, flush out the tank and lines before you try to run it into the carbs. If you have fuel to the carbs and spark odds are the carbs need cleaned.

The bike is an 05 with only 4,000 miles. Odds are it sat for a while and bad gas is a good possibility

Dave
linerdave is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 04-13-2010, 12:12 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 9
you should try the petcock on res and see if it runs. I had a suzuki bandit that would only run on reserve becuase the petcock was all gummed up.....
Emperor Wurm is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 04-13-2010, 11:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Saskatoon,Sask.
Posts: 9
Hi i have a question on gas additives,is their any type of additive i can ad to my gas
to clean the carb.I have no running issues just wondering if this is a good idea to keep everything lubed and clean?
Dseidel is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-14-2010, 12:21 AM
Senior Member
 
Fulltilt1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,530
Sea Foam, get it at Walmart
Fulltilt1 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-15-2010, 09:13 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Bought a bottle of Sea Foam and 2 new spark plugs from NAPA. The bike fired right up without the choke being on! Thanks for all your help!!
grey stray is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 04-15-2010, 09:46 AM
Senior Member
 
Fulltilt1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,530
I Love a Happy Ending!
Fulltilt1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome