engine problems - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 06-19-2010, 04:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
engine problems

this is driving me crazy
i rejetted my carbs with the S$S chubby air system
http://www.sscustomcycle.com/product...tar1100.shtml/
i also added the cobra slip on drag pipes.
after installing this the bike never ran the same.
not much power when you get on it.
seems to bog at first then catches but when you get to like
70-75 and just cruise the bike seems to have less power and bike
pops through carb and backfires at time from exhaust.
so i took carbs off , cleaned and reset all the jets and air screw to
where it was suppose to be set.
still runs like crap
someone said i would need to sinc the carbs and that would help.
could this be a carb problem? maybee the jets and needle screw
shims i put in are incorrect.
i checked spark.thats good
fuel is good
????????????????????
at a loss

was going to buy the KJS manifold and carb kit
uses 1 carb they supply and new manifold.
http://www.kjsmotorcycleworks.com/kjs_manifold.htm

any ideas?
thanx for any suggestions.

baffled in RI
kueq23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 06-20-2010, 09:06 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
any help\\???
kueq23 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 06-20-2010, 10:01 AM
Senior Member
 
Fulltilt1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,530
Sounds like multiple problems. A little more info please. What Bike is it? Where are you having throttle problems. You say bogging then catches low what throttle position 1/4, 1/8, 1/2? Backfires through carb at higher RPMs. again what throttle position. What are your settings now? PMS, Primary Jet, Main Jet and Needle position (clip setting and washer quantity and which end you counted from if aftermarket needles).

GW
2005 1100 Custom
Speedster Slashdowns
ORKed 5/16" Lines
PODs K&N RU-600s W/PCV
PCS XXX/2 cams
Jetted & PMS Tweaked 20.0/152.5 3.0 turns
AIS Removed/Plugged
Wimmer Machine Custom Oil Cooler & Stash Tube
Pro-1 Tach
Dyna 3000 Step 5/ 6500 redline
TPS Connected
6" Fwd Control Extension W/Boards F&R
Memphis Shades Bullet Fairing
Progressive 465 rear
Progressive Springs and GVE front

10,000 Monkeys throwing crap at the glass and this one thinks he's Picasso...

Last edited by Fulltilt1; 06-20-2010 at 10:04 AM.
Fulltilt1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 (permalink) Old 06-20-2010, 11:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
I had same problem and all I had to do was just tune the carb. I learned from a guy in town 47 + YRS experience. He told me rear carb 5 th notch down on needle. 4th notch on front. 112 jet on front cylinder carb and 110 on rear cylinder carb. 2 1/2 turn on front PMS Screw and 3- 3 1/2 turn on back Sync carbs. The home made kit costed me 7 dollars between Ace and walmart. No it works like a champ at any throttle, speed , or weight no pops, backfiring or any thing not even when you decel. any other questions my email is [email protected]. I don't know much about bikes but I do restore musclecars and a Carb is a Carb no matter if it is a 4 barrel or a single. It just takes time to get use to it and get a feel for it. Every bike is different even if they are the same model.

Last edited by lets-fish; 06-20-2010 at 11:11 PM.
lets-fish is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 06-21-2010, 09:37 PM
Senior Member
 
linerdave's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: N. E. Ohio
Posts: 1,531
Air leak

Saw a post where backfireing through carbs was air leak under the carbs. Check for air in and out of the carbs. Vacume under it. Sync is important also.

Dave
linerdave is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 06-22-2010, 06:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
ok
i took the carbs off and the main jets are 145
pilot jets are 22.5
each needle has one shim on the bottom of needle
none at top

pms is set to 2 and 1/2 turns both carbs

runs like crap
backfires mostly from rear cylinder exhaust
idles rough
not constant
revs up and down
engine gets very hot
np power
kueq23 is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 06-22-2010, 07:24 PM
Senior Member
 
HTMNKYLVE's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: corning, ny
Posts: 422
I see you say it revs up and down. this is a very common symptom of a vacuum leak, which would cause it to run lean which would cause it to backfire through the carbs and cause it to feel gutless. Check your carb boots for a good seal and cracks. With the bike running spray some carb cleaner around your boots, if it runs different when you spray around them you have found your leak.

SMELL MY FINGER

RED BIKE CLUB It's Lonely At The Top
HTMNKYLVE is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 06-22-2010, 08:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
thanks
i will check wed am

ill repost and let you know

do the jets seem to be the right ones?
kueq23 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 06-22-2010, 08:12 PM
Senior Member
 
Fulltilt1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,530
I've got pods similar to the chubby's anf I'm at 22.5/150, 2.75 turns and 2.8 washer thickness below plastic spacer. I'm using stock needles. Washer above clip is only for the spring to ride on and should be there. The adjustment washers are .5mm I have one of those and a #4 stainless washer that's mic'd at .9mm (washers are same od had to enlarge id to .120in.). What is your altitude? Have you changed elevation?

GW
2005 1100 Custom
Speedster Slashdowns
ORKed 5/16" Lines
PODs K&N RU-600s W/PCV
PCS XXX/2 cams
Jetted & PMS Tweaked 20.0/152.5 3.0 turns
AIS Removed/Plugged
Wimmer Machine Custom Oil Cooler & Stash Tube
Pro-1 Tach
Dyna 3000 Step 5/ 6500 redline
TPS Connected
6" Fwd Control Extension W/Boards F&R
Memphis Shades Bullet Fairing
Progressive 465 rear
Progressive Springs and GVE front

10,000 Monkeys throwing crap at the glass and this one thinks he's Picasso...
Fulltilt1 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 06-22-2010, 09:20 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
well on mine i have one washer below on each needle and
none for the top
lost them on ground when rejetting
where can i get more washers
and are those washers that important for bike
to run smoothly?

im on east coast
mass
pretty much sea level
kueq23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome