engine cut off - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-02-2015, 02:46 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
engine cut off

Hi i have a question about my 09 vstar 950. I had it running for a while because i had just put fuel stabilizer in it. It ran for 20 minutes exact and cut off just as i walked back into the shed. Is it supposed to do that? I know it shouldnt run that long but i got distracted for a few minutes with something else.
owatkins2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-02-2015, 03:36 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lucama, N.C.
Posts: 11
not sure about the 950 but my 1300 manual says that if it idles for 20 min that it will shut off
cbailey7a is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-02-2015, 05:15 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
O ok. Thanks! Im thinking its probably the same with mine then. I would assume.
owatkins2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 01-02-2015, 06:16 PM
Senior Member
 
commonground's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Windsor Pennsylvania
Posts: 418
My 950 manual states: "The engine stops automatically if left idling for 20 minutes. In this case the multi-function meter unit indicates error code 70, but this is not a malfunction. Push the start switch to clear the error code and to restart the engine." Thanks for the thread. I did not know this before. Augie

I'm always working very diligently to discover the obvious.
commonground is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-02-2015, 07:50 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
O wow. Cool! Glad I posted it. Mine didnt come with the manual unfortunately. I looked online at the pdf but couldnt find anything on it. I figured it was some kind of safety feature because i started the bike at 2:34 and it stopped at 2:54. And the engine light did come on and turned off as soon as i restarted it. Thanks!!
owatkins2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome