Vstar 1100 cold start issue... - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-17-2015, 07:01 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Liberty, MO
Posts: 2
Vstar 1100 cold start issue...

I just bought a 2006 V Star 1100 Silverado. It only has 5500 miles on it. It is a great bike but when I first start it up it fires immediately but backfires and sputters for a minute especially in the front cylinder. If I even touch the choke it would flood. After it warms up for just a minute it runs perfect. Any ideas on what might be causing this? The previous owner had Vance and Hines pipes put on and the carbs jetted for them at a local bike shop.
Thanks and any help would be appreciated.
Tekno is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-17-2015, 08:36 PM
Senior Member
 
Sick Mick's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Corona De Tucson, AZ
Posts: 2,181
Could be lots of things. I'd lean towards finding out exactly what jets they put in.... and cleaning the pilot jets.

Sick Mick* 2006 V Star 1100 Custom

--- Striping, lettering and paint by Sick Mick 6* Tree - 2" extended forks 21" front wheel - HK Sideburners - Progressive rear shock Pods Sick Mick solenoid delete - Spring seat - and other stuff
Sick Mick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome