Install audio system / 2004 V Star 650 - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 07-08-2015, 10:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 23
Install audio system / 2004 V Star 650

Hi All,

I'm wanting to install a Shark 250w bluetooth audio system on my vstar. I know how to mount everything but I'm a newbie when it comes to wiring to get power to the amp. I've read about tapping into the headlight so it doesn't drain the battery but I do not know how to do this or what wire to tap into. Does anyone have any step by step guides or pics/vids on how they did theirs? I can't seem to find any however maybe I'm searching using the wrong terms.
650guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 07-08-2015, 01:48 PM
eGo
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Southern MD
Posts: 491
Check out the "Adding Circuits" portion of this page :

https://sites.google.com/site/vstar1...ns/electronics
eGo is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 07-08-2015, 05:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 23
Thank you I ordered the audio system and will mess with it this weekend. My buddy has one on his HD and it sounds great IMO. I use bluetooth earbuds but I find them to be distracting at times.
650guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 07-10-2015, 09:58 AM
Junior Member
 
zohar's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Thumbs down

Whatever you do - do not buy Shark speakers! I've had the worst experience with several of their models. Just save your money, and LOTS of aggravation!!!
Their built is absolute crap and if you take pride in your ride than just dont do it. Seriously.
zohar is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 07-10-2015, 02:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Nebraska
Posts: 26
Have you swapped out any of your turn signals or even your headlight with LEDs? If you have at least done your turn signals, then you MIGHT be ok but if everything is still stocked, then you might want to think twice about adding anything else to your electrical system. The 650's do not have much in the way of spare amps esp to power a sound system. Your going to risk destroying your stator.
gonzalma is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 07-14-2015, 10:16 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 23
Besides a new carb and Vance and Hines pipes everything is stock as far as I know. I will looking into an LED light. I keep it hooked up to a trickle charge when not in use but I guess that wouldn't matter if the bike is using too many amps on long rides.
650guy is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 07-15-2015, 09:29 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by gonzalma View Post
Have you swapped out any of your turn signals or even your headlight with LEDs? If you have at least done your turn signals, then you MIGHT be ok but if everything is still stocked, then you might want to think twice about adding anything else to your electrical system. The 650's do not have much in the way of spare amps esp to power a sound system. Your going to risk destroying your stator.
Any recommendation on LEDs to use? The audio system came in but I want to hold off until I'm know I'm ok. I'm planning a 800 mile round trip for labor day weekend so the last thing I want is a dead battery during a pit stop or any other electrical issues along the way.
650guy is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 07-15-2015, 05:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by zohar View Post
Whatever you do - do not buy Shark speakers! I've had the worst experience with several of their models. Just save your money, and LOTS of aggravation!!!
Their built is absolute crap and if you take pride in your ride than just dont do it. Seriously.
I'm starting to feel that way. I opened up the package today and the mounting hardware, fuse and manual wasn't included. I contacted them and they agreed to send those out to me today.

I figured I should make sure everything else was good and the chrome speakers had scratches as if they had been used before and the LCD screen on the amp is broken. I'll be returning this and looking for another brand.
650guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome