Vstar 1100 running issues - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 08:39 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 21
Vstar 1100 running issues

Just got this bike this past spring with 06 vstar classic with 16k on it. Did alot of research about pods and other mods. Finally got all my parts collected and installed. Bub jug hugger exhaust, ais delete, diy pod mod, fuel shut off removed, main jet holder oring removed, 150 mains 20 pilot and 2.5 turns on the PMS screw. Also did a valve adjustment while I was there and bench sync the carbs. So I fired it up for the first time. Sounded great. Ran OK with the choke on and then died when I took the choke off. Im thinking my idle may be set way low. So I fired it back up and kept the rpm up and it started only hitting on one cylinder. Pulled the front pulled and its fouled.

Guess my question is should I go back to the stock 17.5 pilot jet or should syncing the carbs on the bike clear it up. I should also note that when I did the bench sync the carb adjustment on the front carb butterfly was slightly open vs the rear being fully shut. So when I tried to set the even I maxed out the adjusting screw on the front carb
Iheartteal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 01:57 PM
Senior Member
 
nick57's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: erie pa
Posts: 1,446
your 20 pilots are fine, your pms should be 3 to 3.50.your sink could be the problem with one cylinder or go back into the carbs the needle could have poped out of the holder and there is a small oring under the diaphran black cap that sometimes gets lost. make sure the idles about 1,000
nick57 is offline  
post #3 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 02:44 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 21
Uh oh.. small black oring? Im borrowing a tach from a guy tomorrow to set the idle. I kind of just did it by ear for the time being. I'll try backing the PMS out another turn as well. Wouldn't backing it out make the mixture richer though? Also is it normal for thr factory carb sync to be that different, one being open pretty far and the other being completly shut.
Iheartteal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 02:56 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 21
OK never mind about the oring. I do remember the one under the cap. I even took it back off to make sure it was there after I got it back together
Iheartteal is offline  
post #5 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 03:05 PM
Senior Member
 
nick57's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: erie pa
Posts: 1,446
https://lh3.googleusercontent.com/-r...le-Holders.jpg the oring is under the top black cap its easier to see when its in place on top of the carb.turning the screws out will make it richer but it will be set for best running and can e adjusted later, something is wrong inside to give you the fouled plug.as for sinking you need to start over,you might try turning the idle knob out till its nolonger affecting the linkage then fooling with the sinc screw till it starts moving the linkage then bring the idle knob up close to same and try it you cant hurt anything by turning the idle knob out
nick57 is offline  
post #6 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 03:07 PM
Senior Member
 
nick57's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: erie pa
Posts: 1,446
https://sites.google.com/site/vstar1100kb/home/tuning could you have mixed up the jets

Last edited by nick57; 08-09-2015 at 03:18 PM.
nick57 is offline  
post #7 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 03:30 PM
Senior Member
 
Sick Mick's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Corona De Tucson, AZ
Posts: 2,181
Check out what Nick says.....make sure to do a vacuum synch. If that doesn't fix it, and you are fouling a plug like that, something done to the carbs is really messed up. I'd suggest taking them off and starting over if the synch doesn't do it..

Sick Mick* 2006 V Star 1100 Custom

--- Striping, lettering and paint by Sick Mick 6* Tree - 2" extended forks 21" front wheel - HK Sideburners - Progressive rear shock Pods Sick Mick solenoid delete - Spring seat - and other stuff
Sick Mick is offline  
post #8 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 05:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 21
Thanks for the replies guys. I'll probably pull the carbs back off tonight and recheck everything when I get time over the next couple days. I remember rechecking for the black oring. I'll let you know what I figure out
Iheartteal is offline  
post #9 of 40 (permalink) Old 08-09-2015, 09:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 21
Also another quick question while I have some veterans in here. Shortly after I got this bike the trans yoke nut backed off. I pulled the swing arm and luckily only had to thread on a new nut with some loctite and ping the threads. So obviously ever sense I got the bike it had gear noise so I don't know what a new one should sound like. I still have a little bit of gear noise on decel mostly noticeable riding 2 up. Is a little bit acceptable
Iheartteal is offline  
post #10 of 40 (permalink) Old 08-10-2015, 04:25 PM
Senior Member
 
nick57's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: erie pa
Posts: 1,446
techniquely I'm still a newb,for the rear splines you should use Honda moly 60 grease,
nick57 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome