New Member - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 6Likes
  • 4 Post By V-star2007
  • 2 Post By NorthernRider
  • 2 Post By KCW
  • 2 Post By lesblank
  • 2 Post By YamaMassGirl
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 11-17-2017, 03:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
New Member

Hey All,

I'm new to the site and just making introductions, and a solicitation for help.

I own two Motorcycles. The first, a 2007 V-Star, with only 5,800 miles on it, and which I thoroughly enjoyed, for the first 36 miles, then it stopped running. So, I then purchased a 2013 Silverado.

So back to the V-star. Apparently the one-way starter gear stopped engaging, as the starter would turn over but not the motor. It also started to make a clanking sound. The dealer was able to fix the gear problem but he asked if I'd done anything to the cam timing, as apparently the #1 cam, (LH) was not timed correctly. Wow, I thought. How did that happen. So long story short, the V-star has now become my project bike, with probably a bent valve or two.

The AIS system had been 'adjusted' so I removed it all together. The bike was purchased with an performance exhaust already installed 2 into 1. And after hearing the news concerning the cam timing I've been wondering if a cam was installed, though incorrectly. Anyways, I have my toy to tinker with.

I spent 22 years in the AF/ANG, the first 2 1/2 years were spent working on F-16A/B engines, and the remainder fixing all types of electrical and mechanical hardware so I'm not worried about this.

Question - I've been looking for a SS Custom 429 cam, no longer produced, so might anyone have one they might be interested in selling.

Anyways, glad to be apart of this...

V-Star
V-star2007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-17-2017, 04:49 PM
Senior Member
 
NorthernRider's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 2,031
Garage
Welcome to the forum. I'm afraid I can't be much help with your problem but I'm sure someone will chime in with some suggestions.
Keith Post and Keith Post like this.

Paul
2007 Vulcan Nomad
V&H exhaust

2000 V Star 1100 Classic (Sold)
All stock except for:
Kuryakyn Grips
4" Risers
Switchblade Quick Release Windshield
Ugly but somewhat functional saddlebags
NorthernRider is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-17-2017, 06:16 PM
KCW
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 5,064
Garage
a bike with 5800 miles should not slip its timing chain, unless it was drained for an oil change and not refilled.

Did the mechanic say the valves were hitting, or just that the cams were off a tooth or more? It is possible for the cams to be off in one direction and not hit the pistons - but all this seems weird if you were able to ride the bike and it seemed normal.

I cant make the connection between a failed starter and cam timing going south.
Keith Post and Keith Post like this.
KCW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 11-17-2017, 07:12 PM
Moderator
 
lesblank's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 3,967
Garage
Welcome from Houston, Texas. Good luck and finding cause of issues. Ride often and safe.
Keith Post and Keith Post like this.

2001 Vstar 1100 Classic (sold), Cobra Slash Cut full exhaust, Dropped 1 inch with lowering links, ORK, 4.5 inch handlebar risers, Ultimate passenger seat, Passenger pegs moved forward 4 inches, Handlebar clock, KN air filter, Viking saddlebags, Additional rear lighting
Loose nut "me" behind the bars
2006 Harley Electra Glide Ultra Classic

https://sites.google.com/site/vstar1100kb/home
lesblank is online now  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-18-2017, 09:01 AM
Moderator
 
Keith Post's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,789
Garage
Welcome to the forum. Iím with NorthernRider in that Iím not much help there, but I know many other members are. Please keep us updated.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Keith Post is online now  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-24-2017, 07:11 AM
Moderator
 
YamaMassGirl's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Massachusetts
Posts: 1,094
Garage
Hello Mr. Airforce sir! Nice to have you here. I've been catching up on posts. Hope you are finding some solutions for your Vstar!

Sent from my SM-S975L using Tapatalk
Keith Post and Keith Post like this.

Keep moving, learning, loving, and living.
YamaMassGirl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome