Hello to all looking for help getting my bike running - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 15Likes
  • 1 Post By howaboutthis169
  • 1 Post By Redbird58
  • 4 Post By NorthernRider
  • 4 Post By lesblank
  • 2 Post By Deeksvstarclassic
  • 2 Post By Yamaha Pat
  • 1 Post By Keith Post
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-29-2019, 04:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
Hello to all looking for help getting my bike running

I have a Yamaha road star cruiser class 1100 year is 2000 it was running very good till one morning it didn't it starts rough that morning runs a little rough I go about 15ft it dies now I don't hear the gas pump start the starter won't kick in ignition switch don't work what's happening to my at one time perfect running bike till this it run great
Keith Post likes this.
howaboutthis169 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-29-2019, 07:01 PM
Senior Member
 
Redbird58's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Columbus, OH
Posts: 321
Garage
Could be a number of things...Kick stand switch..fuel pump...fuel filter..I am sure that you will get pointed in the right direction soon. I would try to rule the simple things out first though before going on a deep dive.. good luck!
Keith Post likes this.

09 V Star 950

Be seen and be heard! Bright lights and loud pipes!

Enjoy the ride
Redbird58 is online now  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-29-2019, 07:02 PM
Senior Member
 
NorthernRider's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 2,033
Garage
First of all, welcome to the forum. I had a 2000 1100 Classic and it was a great bike - never let me down. Now that you've introduced yourself you can post in other forums. You'll get more responses if you post your problem in the 1100 forum as many here don't check the new member introductions.

As for your problem, it sound to me like an electrical issue. Where so many electrical parts seem to be failing, I'd check the battery first, and if it's good check where the ground wire connects to the frame. Even if it looks good take it off and clean it. I'm no expert and there are others here with more knowledge than me though and I'm sure someone may have other suggestions.

Paul
2007 Vulcan Nomad
V&H exhaust

2000 V Star 1100 Classic (Sold)
All stock except for:
Kuryakyn Grips
4" Risers
Switchblade Quick Release Windshield
Ugly but somewhat functional saddlebags
NorthernRider is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-29-2019, 08:35 PM
Moderator
 
lesblank's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 3,977
Garage
Welcome from Houston, Texas. Take battery to local auto parts to get load tested, sounds like bad battery, not enough voltage to make bike run. Here's a few interesting threads to check out when you get a chance.

https://www.starbikeforums.com/forum...on-garage.html

https://www.starbikeforums.com/forum...ighlight=Yammy

https://www.starbikeforums.com/forum...where-you.html

https://www.starbikeforums.com/forum...enced-you.html

https://www.starbikeforums.com/forum...ature-you.html

Ride often and safe.

2001 Vstar 1100 Classic (sold), Cobra Slash Cut full exhaust, Dropped 1 inch with lowering links, ORK, 4.5 inch handlebar risers, Ultimate passenger seat, Passenger pegs moved forward 4 inches, Handlebar clock, KN air filter, Viking saddlebags, Additional rear lighting
Loose nut "me" behind the bars
2006 Harley Electra Glide Ultra Classic

https://sites.google.com/site/vstar1100kb/home
lesblank is online now  
post #5 of 7 (permalink) Old 08-30-2019, 08:29 AM
Senior Member
 
Deeksvstarclassic's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Milwaukee Wisconsin
Posts: 653
Garage
Charge the battery and if it starts and runs check the voltage while running and off. If it is the same it is a charging issue. Does the lights and odo flicker?
Keith Post and Redbird58 like this.

I ain't lost until the tank is empty!
Deeksvstarclassic is online now  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-30-2019, 08:33 AM
Senior Member
 
Yamaha Pat's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Sacramento, Ca.
Posts: 1,161
Welcome from Sacramento, Ca.
Keith Post and Redbird58 like this.

Riding is not just what I do but who I am.

Cherry 2007 650 Classic
The Strat 2010 Stratoliner Deluxe
Yamaha Pat is online now  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-02-2019, 05:39 PM
Moderator
 
Keith Post's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,795
Garage
Welcome to the forum from East Tennessee!
Yes you’ll get more responses in the Vstar section, and we’d love to see some pics of your ride.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Redbird58 likes this.
Keith Post is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome