Hello and Help! - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-04-2015, 07:56 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 5
Hello and Help!

Hello all, want to introduce myself and see if I can get a little help. I recently bought my first bike, a 2006 VStar 650 Midnight custom. Really like the bike but already have an issue. The bike has 12k miles but won't start. I've read a lot and have narrowed it down to the pickup coil or CDI but I am a little shakey on electric stuff and multimeters. The book said that the pickup coil should ready 182-222 ohms, my meter is a craftsman automatic and when I hook it up I am getting a constant fluctuation from 1.330 down to .999 Mohms. With all that said is when I turn off the automatic setting and change the reading levels I get 01.90 to 02.80 Mohms and no readings on the 000.0 Mohms setting and no readings on any K setting. I am thinking the fact that the ohm meter never settles is an indication of a bad pickup coil but could use a little advise, any help?
cmlrc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-04-2015, 10:04 PM
Super Moderator
 
bevo1981's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Austin
Posts: 12,927


feel free to vote for bike of the month and submit your own for voting

https://www.starbikeforums.com/forums...isplay.php?f=7

and please take our census

https://www.starbikeforums.com/forums...ead.php?t=5655



be sure to ask in the V Star section here

on a steel horse I ride
i create motorcycle videos. check them out here

bevo1981 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-05-2015, 10:13 AM
Member
 
Rojogrande79's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Renton, WA
Posts: 43
Garage
What are the symptoms? Clicking, turning over but just not firing, etc?

2000 V-Star 1100 Classic
600w Amplified Stereo
USB Charge Ports
Hard Leather Saddlebags
Mustang Vintage Two Piece Saddle
Chrome Engine Guard
Puyallup, Washington
Rojogrande79 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-05-2015, 03:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 5
So the symptoms are this: Rode the bike home from work, ran fine, next morning it will crank but not start. I checked the usual stuff first, full tank of gas, had plenty of cranking amp in the battery (even tried with a jump pack). Then pull spark plug wires, no spark on either plug. Then pulled both coils, omh reading are within specs on both units primary and secondary so according to the service manual the next step is the stator/pickup coil test.
cmlrc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome