1100 Vstar Classic engine problems - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-16-2012, 07:16 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Merrimack NH
Posts: 5
1100 Vstar Classic engine problems

Hey gang,
My 2003 vstar 1100 has been running fine until last week when I started it no problem, once in gear I let out the clutch and it sputters and dies out, but would run fine with 1/4 choke. It kinda acted like a bad fuel filter so I changed it and added some dry gas just in case I had water in the fuel. this worked fine for about 4 day's an now its back. Any clues Let me know through private message

Last edited by bevo1981; 06-17-2012 at 12:20 AM. Reason: removed email
DTSK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-16-2012, 07:20 PM
Senior Member
 
sicvstar's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 169
Is it vapor locking?? Also check your plugs then if it still doing it you may be ready for a carbs cleaning

Sent from my ADR6350 using Motorcycle.com Free App

BLUE BIKE CLUB
2006 V STAR CLASSIC
sicvstar is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-16-2012, 11:30 PM
Senior Member
 
KOBRA101's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Davie, FL
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by sicvstar View Post
Is it vapor locking?? Also check your plugs then if it still doing it you may be ready for a carbs cleaning

Sent from my ADR6350 using Motorcycle.com Free App
Ditto on the plug check...

15 GRAND AND 15 MILES DOES'NT MAKE YOU A BIKER.
http://www.scribd.com/doc/61008833/Y...Service-Manual - A must for everyone the holy service manual..

*II[BLUE BIKE CLUB]II*


PAY UP
$$$$$
SUCKER
KOBRA101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-17-2012, 12:20 AM
Super Moderator
 
bevo1981's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Austin
Posts: 12,992
howdy. feel free to vote for bike of the month and submit your own for voting

https://www.starbikeforums.com/forums...isplay.php?f=7

and please take our census

https://www.starbikeforums.com/forums...ead.php?t=5655

on a steel horse I ride
i create motorcycle videos. check them out here

bevo1981 is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-18-2012, 09:18 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Merrimack NH
Posts: 5
Hi guy's thanks for the quick reply. I changed the plugs suspecting maybe a fouled one bothe plugs looked to be clean and not fouled I'm not sure on the vapor lock thing I was under the impression that would only happen in hot weather. It would seem to be a fuel delivery problem because as soon as I put the choke to 1/4 it cleares up. I supposed the next line of defence would be a carb cleaning. I'm not sure what a fuel pump problem would look like this is kind of an intermitten problem.
your thoughts?
thanks Dick Maynard
DTSK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome