Just saying hello - Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum
 8Likes
  • 2 Post By R T
  • 2 Post By YamaMassGirl
  • 2 Post By lesblank
  • 2 Post By R T
  • 2 Post By R T
  • 2 Post By R T
  • 2 Post By YammyV
  • 2 Post By sonysnek
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 07:44 PM Thread Starter
R T
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Winder Ga
Posts: 7
Just saying hello

Hey folks, glad I found you. I bought a 2000 650 VStar about 6 months ago, it's the first bike I've had in 30 years. It ran great the first month, having issues now. That first month got it back in my blood, I gotta ride! So I'm going to need some help. Thanks in advance.
Keith Post and Keith Post like this.
R T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 07:49 PM
Moderator
 
Keith Post's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,707
Garage
Welcome to the forum R T from K P from East Tennessee.
Nice to be back in the saddle again, eh? We're glad you joined us and post your issues in the Vstar section. We're blessed to have so many knowledgeable members and im sure you'll find some answers. Post a few pics of your 650 and enjoy the ride!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Keith Post is online now  
post #3 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 08:02 PM
Moderator
 
YamaMassGirl's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Massachusetts
Posts: 1,094
Garage
Hey, welcome to the forum. I've observed postings from many experienced 650 owners here, so I'm sure you'll have yer bike back in tip top shape again!

Sent from my SM-S975L using Tapatalk
Keith Post and Keith Post like this.

Keep moving, learning, loving, and living.
YamaMassGirl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 08:28 PM
Moderator
 
lesblank's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 3,781
Garage
Welcome from Houston Texas. Ride often and safe. What issues are you having?
Keith Post and Keith Post like this.

2001 Vstar 1100 Classic (sold), Cobra Slash Cut full exhaust, Dropped 1 inch with lowering links, ORK, 4.5 inch handlebar risers, Ultimate passenger seat, Passenger pegs moved forward 4 inches, Handlebar clock, KN air filter, Viking saddlebags, Additional rear lighting
Loose nut "me" behind the bars
2006 Harley Electra Glide Ultra Classic

https://sites.google.com/site/vstar1100kb/home
lesblank is online now  
post #5 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 08:34 PM Thread Starter
R T
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Winder Ga
Posts: 7
Thanks for the welcome, I'll hit that VStar section tonight
Keith Post and Keith Post like this.
R T is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 08:36 PM Thread Starter
R T
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Winder Ga
Posts: 7
Thanks for the welcome
Keith Post and Keith Post like this.
R T is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 02-19-2017, 08:54 PM Thread Starter
R T
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Winder Ga
Posts: 7
Thanks for the welcome, as for my issues, I'll keep it as short as I can. After riding it for about a month, it just died while riding to work. I put it in the shop (dude had it for 3 months, ridiculous!) anyway, he put a new CDI box, and coil pick ups in it. It seemed to idle a little high, but it ran good for about 2 weeks, then died on the way home from work. I trailered it home and tried to start it, the battery quickly died , I assumed a bad battery, so I replaced it. Still no start. I checked the spark against the block, I got spark, not a fat blue spark, but a orange spark, so I replaced the plugs. No start. Next I assumed fuel issue. Fuel pump clicks when I turn the key on, and fuel is making it to the carbs. Pump should be good. I pulled and cleaned the carbs (they didn't look that bad) also changed fuel and air filters. Still no start. Still no start. I'm no mechanic but I can turn a wrench, as long as I know what to turn. That's where I'm at. Hope the long story didn't overwhelm you. Any input would be great.
Keith Post and Keith Post like this.
R T is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 02-20-2017, 11:13 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Northeast USA
Posts: 294
Garage
Welcome to the forum, R T. Sorry you are experiencing problems just at the brink of riding season, or for you perhaps year round? I'm sure your issues will be addressed and help to solve your problems will be acknowledged from members here. Show us some pictures to show off your ride...Ride safe and enjoy~YammyV
Keith Post and Keith Post like this.
YammyV is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 02-20-2017, 12:28 PM
Senior Member
 
sonysnek's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: southwestern pa
Posts: 1,409
Welcome RT, from southwestern PA. Congrats on yer new ride. Sorry ya gotta be experiencing the down time. Ya say ya replaced the plugs because of weak spark? Did the spark get better after replacing them? If not, then yer problem is most likely still in the ignition system. May wanna dig a little deeper in there. Just my .02.
Keith Post and Keith Post like this.

Sonysnek
sonysnek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Star Motorcycle Forums: Star Raider, V-Max, V-Star, Road-Star Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome