Yamaha Starbike Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
It was having some slow starts, then the other day, nothing. I replaced the battery with a new Interstate(The other one was new, but not Interstate). It clicks once, I guess its the starter solenoid. We jumped the starter and it started up.I was able to bump start it down hill, too.

Anyone familiar with this issue? Someone mentioned a bolt coming loose if the engine backfires when starting. Something about negative pressure releasing a friction bolt. Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
491 Posts
If it will work by jumping the starter, then it's most likely the SCCR (Starter Circuit Cutoff Relay). It's located behind the neck covers under the gas tank.

GL!

eGo
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #3
If it will work by jumping the starter, then it's most likely the SCCR (Starter Circuit Cutoff Relay). It's located behind the neck covers under the gas tank.

GL!

eGo
Thanks, eGo. I'll see what I can do with that. Hopefully this gets squared away quick. I have squeaky belt issues I have to get ahold of, too. It's been tightened to 10lb deflection. I guess I should clean it and be 100% sure about the alignment. I'm 95% sure it's right now, but it's not 100%. If it isn't the wheel alignment, then I'm not sure where to go from there with that, either.

BTW, you're not part of Joytech are you?
 

·
Registered
Joined
·
491 Posts
Any Time! Somebody mentioned using a bar of soap on the belt to stop squeaking. ?

In regards to Joyetech, no. I have been eGo since 1998. It's my gamer tag. ?

GL!

eGo
 
1 - 4 of 4 Posts
Top