Yamaha Starbike Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter #1
Hello to all,

New to being able to post but have already benefited from the wealth of knowledge here. Recently bought a 2013 V Star Deluxe. I don't have an iPhone or iPod so put a memory stick in the GPS with music, after that, the music would cut out a couple times a song for a second or two. Thankfully I found 2 things, 1- one of my kids old iPods, 2- someone posting on this forum about a setting in system for GPS priority or iPod priority and that if it was set to GPS but you had a memory card in it would do that. Just one example but have more.

Now to this, not sure if I was just excited when I bought the bike, previous owner hooked up his phone and I heard the music but I turned it off during the test ride so I could hear the bike. Recently have been more focusing on getting out and riding so I can get my saddle time in. In working on the issue mentioned above I noticed there was no sound coming from the left speaker. I took it out and tested, measures about 3.5 ohms, hooked it up to an old receiver i have and it work. Took the other speaker out and tried it on that side and it worked. Took the front fairing cover off and checked all the wires and cut the ones out for the left side so i could measure to make sure there wasn't a broken wire, there wasn't. Only conclusion I have is that the amp is bad.

Has anyone else experienced this?

Looking online I see replacements for about $250. I can't see spending that just to listen to music at lower speeds around town with my wife on back or just by myself. I plan on putting the money into a com system to integrate into a helmet so I can actually hear it at highway speeds on longer rides.

worse case I'll just rig it up and splice the left and right speaker wires together at the back of the amp so I get sound out of both and can still use the iPod controls on the handlebars.

Suggestions?
 

·
Super Moderator "Loose Nut"
Joined
·
5,352 Posts
1 - 2 of 2 Posts
Top